استارتاپ حوزه دیفای در دنیا، استارتاپ به طور کلی به شرکتهای نوپا گفته میشه. بیشتر فعالیت استارتاپها در حوزه تکنولوژی و فناوری اطلاعات نوینه. استارتاپ دارای معنایهای گستردهای هست اما به طور کلی به هر کسب و کار نوپایی استارتاپ گفته میشه.
در سالهای اخیر استارتاپهای زیادی وارد عرصه کار شدند که با ارزیابیهای مثبت خود شروع به سرمایهگذاری کردن. در ادامه این مقاله قراره درباره استارتاپهای مختلف دنیا صحبت کنیم. همچنین به معرفی چند استارتاپ حوزه دیفای در دنیا بپردازیم.
استارتاپ حوزه دیفای
شرکت بلاک فایر (BlockFire)
یکی از برترین استارتاپ حوزه دیفای در دنیا شرکت بلاک فایره. این شرکت در سال ۲۰۱۷ تأسیس شده. بلاک فایر برای ارائه خدمات اعتباری مختلف به بازارهایی طراحی شده که در اون به محصولات مالی ساده دسترسی محدود دارن. این شرکت نرخهای رقابتی رو جفت کرده و از مزایای بسیار با کیفیت برخورداره که اون رو از سایر ارائهدهندگان خدمات مربوط به رمزنگاری جدا کرده و شرکت بلاک فایر با پشتوانه نهادی سرمایهگذاران بزرگ دنیا مثل گلکسی دیجیتال، کوین بایس، صوفی و… از محدود وامدهندگان مستقل به شمار میره.
تیم تأسیسکننده شرکت بلاک فایر از متخصصانی که دارای تجارب حرفهای در زمینه خدمات مالی و فناوری هستند، تشکیل شده. در کشورهای مختلف مثل نیویورک، نیوجرسی، لهستان، آرژانتین دفتر داره. همچنین شرکت LLC شرکت مورد اعتماد نیویورکی شناخته میشه که از طریق وزارت خدمات مالی ایالت نیویورک تنظیم میشه، متولی اصلی بلاک فایره.
شرکت باندیل (Bundil)
این شرکت از شرکتهای برتر استارتاپ حوزه دیفای دردنیا و ارز دیجیتاله که خدماتی را بر روی تلفنهای همراه عرضه کرده و به افراد کمک میکنه تا به طور خودکار از تراکنشهای روزانه کارت اعتباری و نقدی خودشون در ارزهای دیجیتال آگاه بشن.
از خدمات اصلی این شرکت میشه به طراحی اپلیکیشنهایی برای پشتیبانی از ارزهای دیجیتالی مثل بیت کوین یا اتریوم اشاره کرد. این برنامه هزینههای افراد رو ردیابی میکنه و معاملات هر روز رو با نزدیکترین عدد دلار جمع میززنه و دوباره مبلغ اضافی رو سرمایهگذاری کنه.
از مزیتهای اصلی این شرکت میشه گفت که با استفاده از اپلیکیشن مخصوص شرکت دیگه مصرفکنندهها به استخراج ارز دیجیتال نیاز ندارن و میتونن تو انتخاب خودشون سرمایهگذاری کنن. دیمیتری لاو راه کاملاً آسان برای خرید ارزهای دیجیتال به وجود آورده که مراحل سختی رو نداشت.
این شرکت هنوزم به خرید کارتهای اعتباری و نقدی ادامه میده. شرکت باندیل در مجلههای مهمی مثل ABC، CNBC و Forbes به عنوان استارتاپ فعال در حوزه دیفای معرفی شده.
شرکت کوین بیس
این شرکت با نام تجاری Coinbase یا کوین بیس شناخته شده و یه شرکت آمریکاییه که برای مبادله ارزهای دیجیتال یه پلتفرم مخصوص طراحی کرده و اونو مدیریت میکنه. این شرکت ابتدا فعالیتش رو از راه دور شروع کرد و دفتر مرکزی فیزیکی به صورت رسمی نداشت. اما در سال ۲۰۱۲ برایان آرمسترانگ یه دفتر مرکزی برای این شرکت تأسیس کرد.
کوین بیس تا سال ۲۰۲۱ یکی از مهمترین بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال در کشورهای آمریکایی بود که حجم بزرگی از معاملات در اون اتفاق میافته. استارتاپ کوین بیس یه استارتاپ حوزه دیفای، که یه پلتفرم کاملاً امن برای خرید و فروش و انتقال و ذخیره ارزهای دیجیتاله و فعالیت اون کاملاً آنلاینه.
ماموریت اصلی این شرکت اینه که برای سراسر دنیا یه سیستم مالی باز طراحی کنه و به یه برند جهانی برای تبدیل ارزهای دیجیتال به ارز محلی، تبدیل بشه و خدمات دیگهای رو در این رابطه ارائه بده.
شرکت بریو ( Brave )
این شرکت که مرورگر با نام بریو ارائه داده و این مرورگر بر اساس بلاک چین طراحی شده و اصلیترین ویژگی مرورگر اینه که هیچ تبلیغی در اون نمایش داده نمیشه. مرورگر مخصوص توکن هم با همین اسم و توسط شرکت ریو طراحی شده. Brave Wallet یه کیف پول برای ارزهای رمزنگاری شده و در مرورگر بریو وجود داره. این کیف پول شرایطی رو برای کاربران فراهم میکنه تا بتونند سبد رمزنگاری شده خودشون رو با استفاده از کیف پول تعبیه شده ذخیره، مدیریت، رشد و تعویض کنند.
این کیف پول بر خلاف بیشتر کیف پولهای مورد استفاده برای ارزهای دیجیتال، به برنامههای افزودنی دیگه نیازی نداره. مرورگر شرکت بریو انواع خطرات امنیتی رو میتونه شناسایی کنه و به CPU متکیه. میزان استفاده از حافظه دستگاه با استفاده از این مرورگر خیلی کمتر میشه.
کاربران میتونن با استفاده از این مرورگر با هر مقدار دارایی رو رمزنگاری کنن و با ایمنی و عملکرد بسیار بالا تراکنش انجام بدن و همچنین با بقیه کیف پولها هم میتونن ارتباط برقرار کنن. قراره این شرکت به زودی کیف پول بریو رو در برنامههای تلفن همراه در دسترس قرار بده.
فایر بکلاس (Fireblocks)
از سال ۲۰۱۷ یه گروه چهار صرافی کره جنوبی را هک کرد و حدود ۲۰۰ میلیون دلار بیت کوین رو دزدید. به همین دلیل فایر بلاکس به عنوان یه استارتاپ حوزه دیفای در دنیا تأسیس شد که در ابتدا مشغول فعالیتهای امنیت سایبری بود. انگیزه مجرمان سایبری از سطوح قدیمی به صورت ارزهای دیجیتال تبدیل شده و راه حلها برای ایمنسازیهای دیجیتال هم افزایش پیدا کرده.
مایکل، آیدان و پاول ابتدا به دنبال تغییر نحوه اعمال امنیتهای سایبری بودن و در حال حاضر به دنبال راههایی برای ایمن کردن بلاکچینها هستن. فایر بلاکس یک پلتفرم امنیتی برای ارزهای دیجیتاله و یکی از استارتاپهای بسیار فعال حوزه دیفای در سطح جهانیه.
فایر بلاکس از شرکتهای کاملا در پیشرفته در حوزه بلاک چین و فضای امنیت سایبریه و سرمایه زیادی را از طریق شرکتهای مختلف جهانی جمع کرده. همچنین فهرست بلندی از سرمایهگذاران خصوصی هم از این شرکت حمایت میکند. فناوری فایر بلاکس به عنوان یک نگهبان برای اعضای دیجیتال اسمگذاری شده.
نتیجهگیری
امروزه کسب و کارهای بسیار زیادی در حوزه ارزهای دیجیتال وجود داره و رفتهرفته هم تعداد اونا افزایش پیدا میکنه. این کسب و کارها به عنوان استارتاپ شناخته میشن و در حوزه دیفای در سطح دنیا کاربرد داره. در این مقاله به معرفی چند استارتاپ حوزه دیفای در دنیا پرداختیم و ویژگیها و موقعیتهای خاص هر کدام از استارتاپهای حوزه دیفای رو بررسی کردیم.
با استفاده از اطلاعات این مقاله میتونید درباره انواع شرکتهای استارتاپ حوزه دیفای در دنیا تحقیق کنین و به آشنایی کاملی با هر کدام از اونا داشته باشین. همچنین پاسخ سؤالات متداول خودتون را با استفاده از این مقاله در رابطه با مرورگرها و توکنهای طراحی شده پیدا کنین.